Am cerut şpagă de la AC/DC

Românii nu iartă pe nimeni când e vorba de luat şpagă. Şi nu i-au iertat nici pe cei de la AC/DC după concertul din Bucureşti. Surse din Ministerul Transporturilor şi din Compania Naţională de Autostrăzi susţin că angajaţi din Vama Nădlac au cerut şoferilor camioanelor, care transportau echipamentul trupei rock, şpagă pentru a putea ieşi din România.  Scandalul a pornit de la angajaţi al drumurilor care trebuia să verifice rovigneta autocamioanelor. “Au fost unii care au cerut în mod abuziv şoferilor autocarelor  să prezinte nu doar rovigneta pe ziua în curs, dar şi rovigneta pe zilele precedente. Evident că aceştia nu au putut prezenta aceste documente pentru că nu le mai aveau, nemaifiind valabile”, au exlicat sursele. În această situaţie angajaţii au refuzat în mod abuziv să le permite accesul prin Vamă şi au cerut câte o mică atenţie ca să fie treaba bună. Sursele mele îmi spun că suma la care se ridică şpaga este aproape  2,000 de euro. „După ce au primit banii autocamioanele au putut traversa vama”, au adăugat sursele.

Aceleaşi surse au mai spus că în urma acestui eveniment organizatorii din România s-au plâns direct la Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care la rândul ei ar fi dat un telefon lui Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor.

Scandalul continuă pentru a fi descoperiţi şpăgarii. “Pentru aceasta ancheta internă a fost trimis la Vama Nădlac directorul direcţiei de încasări şi venituri din CNADNR, Lucian Calmuş. Când a auzit ministrul Berceanu de ce s-a întâmplat l-a ameninţat pe Calmuş cu demisia dacă nu află cine e şpăgarul”, au explicat sursele.

Contactat telefonic directorul Calmuş a spus, nu foarte convingător ce-i drept, că nu are cunoştinţă de incidentul de la Nădlac. “Nu ştiu nimic o să verific. Eu am fost la Vama Nădlac săptămâna trecută pentru instalarea unui sistem de supraveghere video. Dar o să mă interesez”, a declarat acesta.

Scandalul de la Vama Nădlac a fost confirmat şi de un reprezentant al organizatorului concertului. “Noi nu mai răspundem de ceea ce s-a întâmplat după ce trupa rock a terminat concertul. Dar pot să vă spun că ştiu de unele probleme care au apărut la Vama Nădlac cu unul dintre angajaţii din Vamă. Mai multe detalii nu am să vă dau, dar este ruşinos ceea ce s-a întâmplat”, a spus reprezentantul, care a mai adăugat că mai multe detalii pot fi obţinute de la Ministrul Turismului.  Elena Udrea nu a putut fi contactată pentru a comenta acest incident care mai pune o bulină neagră în pieptul fiecărui român şi contribuie la denigrarea imaginii ţării noastre peste hotare.

UPDATE

Ultimele informaţii arată că angajaţii de la Drumuri au cerut iniţial câte 500 de euro pentru fiecare din cele 29 de autocamioane ale trupei rock,  adică 14.500 de euro pentru tot transportul. Străinii au spus că e o sumă mult prea mare. A urmat o rundă de negocieri, în care s-a stabilit ca şpaga să fie doar de 1500 – 2000 de euro pentru întregul transport. Drumarii s-au mulţumit şi cu atât se pare.

10 comentarii la „Am cerut şpagă de la AC/DC”

 1. Pingback: Sursa zero
  1. Initial un scandal de genul acesta apare pe surse. Nimeni nu-si asuma responsabilitatea. Dar daca citesti mai atent ai sa vezi ca, intr-un final, scandalul a fost confirmat de conducerea CNADNR. QED

 2. „Românii nu iartă pe nimeni când e vorba de luat şpagă” … roman sunt si eu si tu , si cred ca nici unul din noi nu a cerut spaga… atunci de ce romanii nu iarta …. ma simt jignit prin propozitia asta . Nu exista doar o oala de romani si acea spagari . Ar trebui sa tinem cont de asta si sa nu ne mai identificam cu toti amaratii.

  1. @Alex
   Asa cum te mindresti si iti insusesti succesele internationale romanesti asa trebuie sa-ti asumi si problemele.
   Asa ca formularea ‘Romanii nu iarta pe nimeni cind e vorba de luat spaga’ e foarte corecta.
   Daca erai vames, garantat luai spaga.

   1. Daca si cu parca se plimbau pe-o barca, daca daca nu era , parca parca se-neca… e o acuzatie nefondata si nu iti schimba cu nimic viata. Daca tu erai vames luai spaga la baietii de la AC/DC?
    Ce vreau eu sa spun este doar ca ne-ar ajuta mai mult daca nu ne-am mai identifica cu toate relele din tara asta. Este un exercitiu al mintii, un simplu NLP. Acceptand ca suntem toti spagari, o tara de hoti samd unde osa ajunem. Spaga e o fapta si cine o face e o persoana , nu o natiune.. si nu am zis niciodata ce bun sunt la gimnastica pt ca Nadia a luat singurul 10 di lume. Era un exeplu.

  2. Si eu ma simt jignit. Sa se scrie domne si depre poetul ala Emil Ciocan care a ajuns cel mai mare scritor francez in viata cand traia cacuma a murit. Ca cel mai mare scritor roman era ocupat de Vadim Tudor. Eu cu ala ma indentific. Ca toti putem sa fim cel mai mare scritor francez din viata.

 3. @Alex, numai un ‘jurnalist & deontolog’ ca el, poate scrie asa ceva, pentru a iesi cu ceva in evidenta.
  Si el ar cere spaga daca ar lucra unde a amintit.
  Ce poti sa-i ceri mai mult??? NIMIC!!!

 4. problema e simpla
  exista evidente si se poate afla daca cei care au fost in tara au avut sau nu taxele platite
  partea a doua pramatiile patronate de berceanu care stie clar ce se intampla doar ca e deranjant la stomac ca ac/dc sunt nitel cam cunoscuti sau ca sa facem evaluarea pdlaca mai cunoscuti decat zeus si gasca la un loc, ceea ce nu ii place vamesului vamuitorilor
  drept urmare ancheta va gasi oricum pe cineva ca sa scape raducu bine la imagine
  daca baieti cu ac/dc au si ei o parte de vina eeee atunci se imbarliga treaba si avem doua parti vinovate
  partea buna e ca daca se leapada si fac denunt scapa de darea de mita restul daca suntem inteligenti una bucata proces de imagine
  dar din pacate romanasi mai mult ca sigur ca au bagat mana la butoiul cu miere
  ca vorba ceea
  la examenele pentru functii doi amici participa
  ba sti lectia de la partid da uite aici e gata scrisa lucrarea
  la oral e intrebat cum baga mana la butoiul cu miere si primul cand raspunde zice pana la fund .
  examinatorul de la partid si el ii da peste bot, dupa care il vede foarte siderat si ii arata ca poate doar cu degetele
  asta iese din examen se duce la amicul lui si il avertizeaza
  al doilea se duce la examen rezolva si la oral raspunde cu degetele
  isi ia una peste bot de la acelasi individ
  se uita catre el contrariat si examinatorul ii raspunde la functia matale poti lua si butoiul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?