Şpaga prieteniei la Vama Giurgiu

Mafie, conspiraţie, trafic de influenţă. În acest mod poate fi descrisă activitatea care se desfăşoară în punctul de trecere de la Vama Giurgiu. Acum un an de zile într-o razie a poliţiei, alături de procurori DNA, opt angajaţi ai Direcţiei de Drumuri Giurgiu au fost prinşi cu 8 mii de euro, ascunşi în pachete de ţigări. La un an de la acea razie reţeta de făcut bani negrii continuă să funcţioneze şi să păgubească bugetul Companiei de Autostrăzi şi implicit cel de stat cu milioane de euro.

Sub protecţia anonimatului angajaţi de la Giurgiu care nu fac parte din acest sistem mafiot au acceptat să explice cum funcţionează fabrica de făcut bani din punctul de frontieră şi cine are interesul ca aceasta să funcţioneze cu motoarele turate la maxim. Mecanismul de colectare şi împărţire a banilor este oarecum simplu. Conform procurorilor care se ocupă de acest caz banii erau adunaţi de angajaţii de la ghişeele din Vamă, după care erau împărţiţi între colegi dar erau trimise sume mari de bani şi şefilor.

Urmăriţi o anchetă marca Adevăr sau Provocare, Realitatea TV.

Un comentariu la „Şpaga prieteniei la Vama Giurgiu”

  1. Bestial. Traim intr-o tara , in care toata lumea este bolnava pe luat spaga si pe furat. Nu cred ca mai avem cum sa ne facem bine….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?