Revoluţia din Tărtăşeşti

Dezinteres faţă de populaţie, dezinformare, necunoaştere a legislaţiei, lipsă de coordonare între instituţiile din aparatul administrativ central şi local. O instalaţie de incinerare a deşeurilor care urmează să fie construită în comuna Dâmboviţeană Tărtăşeşti a scos în stradă localnicii care nu acceptă construcţia în comuna lor.

Primarul nu-şi dă avizul ca să nu piardă alegători, consiliul judeţean aruncă responsabilitatea în spinarea administraţiei locale şi interpretează legea ca să scape de responsabilităţi, iar invesititorul se plânge că pierde sume importante de bani prin amânarea proiectului, mai bine zis câteva milioane de dolari.

Un scurt metraj made în România în care fiecare actor arată cât de întortocheate pot fi căile românilor şi ale legilor ce guvernează această ţară.

La mijloc rămân însă locuitorii din comuna Dâmboviţeană. Mulţi dintre ei trăiesc de pe urma muncii pământului, cultiva cartofi, varză şi alte legume care iau drumul pieţelor din Bucureşti. Oamenilor trăiesc cu teama că o astfel de instalaţie de incinerare le va dauna pe viitor negoţului cu legume. Unde mai pui că proiectul de construcţie al acestei instalaţii rămâne într-o negură totală.

Pe de o parte investititorul susţine că acolo se vor incinera anumite produse, cei de la Protecţia Mediului au alte variantă, iar administraţia locală vine cu o a treia.

Deşi investiţia depăşeşete cîteva zeci de milioane de euro, locuitorii susţin că se vor împotrivi proiectului şi ameninţă cu proteste de amploare dacă investitorul începe construcţia.

Urmăriţi o anchetă  Realitatea TV.

Un comentariu la „Revoluţia din Tărtăşeşti”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?