Administraţia locală, soră cu boxul

Case de sute de mi de euro. Terenuri de alte milioane de euro. Speculă cu pământ. oameni îmbogăţiţi peste noapte. Oameni sărmani păcăliţi. Explozie imobiliară. La doar 30 de kilometrii de Bucureşti, într-o comuna Dâmboviţeană mocneşte a revoltă.

Zeci de oameni arată cu degetul înspre primărie şi nu se ştie exact de ce strigă hoţul, bătăuşul şi blestemul pământului.

Costache Cristian, aşa îl cheamă pe primarul din comuna Tărtăşeşti care s-a gândit ca în comuna pe care o conduce să înrudească administraţia locală cu boxul.

Aşa se face ca deşi e primar de un an şi jumătate a reuşit să aducă teroarea printre locuitorii Tărtăşeştiului. Zeci de oameni îl acuză că a făcut tranzacţii ilegale cu terenuri, că a lăsat bătrânii fără pământurile moştenite din strămoşi, că a bătut oamenii pentru că nu au fost de acord să vindă anumite terenuri din zone bine plasate.

Colac peste pupăză primarul nu s-a împiedicat să-i mai altoiască şi pe consilierii primăriei. Anul trecut a bătut crunt un consilier după o şedinţă cu scântei, iar acum doi ani a rupt dinţii din gură unui alt localnic.

Pe scurt, povestea comunei Tărtăşeşti, dar mai ales a primarului care se ghidează după legea pumnului în hăţişul administraţiei locale într-o anchetă marca Adevăr sau Provocare.

Urmăriţi şi dezbaterea din platoul Realitatea TV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?