Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale sau cum funcţionează mafia transporturilor – Episoadele 3-4

După difuzarea celor două episoade în cadrul emisunii Adevăr sau Provocare mai mulţi angajaţi din cadrul CNADNR au acceptat să apară în faţa camerelor de luat vederi pentru a explica modul în care mafia din interiorul companiei funcţionează.  Interviurile s-au realizat sub identitate protejată.

O anchetă marca Adevăr sau Provocare. Urmăriţi şi dezbaterea din platoul Realitatea TV.

Presiuni din interior

Angajaţii CNADNR au explicat cum şefii fac presiuni asupra lor şi colegilor, cum există firme care nu sunt verificate pentru că aparţin unor directori din Companie sau din Poliţie sau din alte instituţii ale statului.

Deşi poate părea surprinzător de aceste măsuri ştiu atât superiorii din Regionalele de Drumuri cât şi cei de la centru.

Angajaţii ne-au povestit că nu de puţine ori colegi care nu au acceptat sa protejeze anumite firme au fost scoşi de pe traseu şi obligaţi să facă muncă de birou. Deşi nu este legal acest lucru, acest tip de mutări de personal se pare că se petrec lunar.

Cu toate că angajaţii trebuie să evite amendarea firmelor de transport ale poliţiştilor, politicienilor sau ale directorilor din companie, ei trebuie să-şi îndeplinească norma de amenzi. Destul de greu în condiţiile în care monopolul pe transport îl au doar firmele mari, protejate.

Angajatul filmat cu camera ascunsă, vedetă în companie

Ca dovadă, tranzacţia care a fost făcută de reporterul Realitatea Tv cu angajatul de la compania de Autostrăzi nu a fost o surpriză pentru unii directori din companie. Angajaţii sub protecţia anonimatului au explicat că acel coleg este vedetă printre cei de la Regionala Bucureşti şi că lucrează chiar sub stricta supraveghere şi protecţie a superiorilor. Mai mult decât atât, în termeni de şpagă, acesta era cunoscut de toţi transportatorii ca fiind un om care cade la învoială destul de uşor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?